• THUIS!

Een huis is nog lang geen thuis. Een thuis maak je zelf door je eigen sfeer te creëren. Goede smaak is mooi meegenomen maar een eigen smaak is belangrijker. Wat de één mooi vindt is voor de ander totaal niet aanvaardbaar. In deze rubriek vertellen mensen over hun thuis en hoe dat voelt.

Iris Sonnemans en Debby Koelen

Wij zijn voorlopig niet van plan om te verhuizen.
ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Iris Sonnemans (38) en Debby Koelen (38) zijn achterburen, gepland of helemaal toevallig?

Vertel iets over jullie woonomgeving?

Iris: “Wij wonen op Hoogvonderen. Ik woon daar ongeveer drie en een half jaar. Ik ben een echte Roermondse en mijn man Mike en ik zijn op een gegeven moment in Reuver gaan wonen. Dat was voor mij echt drie keer niks! Ik wilde alleen nog maar terug naar Roermond. Toen onze oudste dochter Zoë een jaar was hebben we de knoop doorgehakt. We zijn huizen gaan bezichtigen en dit huis waar we nu wonen was het helemaal. Veel jonge gezinnen met kinderen. Twee dagen nadat wij het huis gekocht hadden, kwam ik er achter dat ik zwanger was van onze dochter Nina.”
Debby: “Onze tuinen grenzen aan de achterkant aan elkaar. Dat was een verrassing. Ik woonde er al en ik kwam op een dag terug van de boodschappen en ik zie de nieuwe buren staan. Ik dacht: ‘dat zou Iris wel eens kunnen zijn...’ Wij hebben samen op school gezeten en waren toen vriendinnen. Wij hebben elkaar, zoals dat vaak gaat, uit het oog verloren en nu dus weer gevonden. Wij kunnen op elkaar rekenen als de kinderen van een van ons opgevangen moeten worden. Ik heb ook twee dochters Demi van 11 jaar en ook een Zoë van 6 jaar. Dus nu heten ze kleine Zoë en grote Zoë.”

Hoe ziet jullie inrichting er uit?

Iris: “Het is een modern huis en de huiskamer is ruim met een groot raam met uitzicht op het woonerf. We zijn strak ingericht met een zwart leren bankstel en lichte grenen kasten. De muren zijn wit. De accessoires zijn kleurig, gekleurde kussens en verder veel speelgoed. Op de vloer ligt laminaat.”
Debby: “Onze huizen zijn identiek alleen gespiegeld aan elkaar. Wij zijn wat betreft stijl ongeveer hetzelfde ingericht.” 

Hoort er ook een leuke tuin bij?

Iris: “Nu wel, Toen wij er kwamen wonen was het een jungle vol naaktslakken en ander ongedierte. Wij hebben er alles uitgehaald. Verder hebben we in de voortuin een grindbak gemaakt met een oprit. De parkeergelegenheid is bij ons heel treurig. Vier parkeerplekken voor twintig huizen. De meeste mensen hebben ook nog twee auto’s.
Debby: “Wij hebben onze tuin ook beklinkerd, lekker gemakkelijk en hier en daar een bloempot. En ook een grote trampoline en een zwembad.”

Hoe bevalt de buurt?

Debby: “De sfeer onderling is heel goed. Het is gezellig.”
Iris: “Vroeger werden er wel activiteiten samen gedaan maar nu niet meer. Er zijn wel ideeën om weer iets te organiseren. Bijvoorbeeld een barbecue voor de buurt. Maar er moet wel iemand de kar gaan trekken. Dat zouden Debby en ik best eens kunnen zijn...”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906