• THUIS!

Een huis is nog lang geen thuis. Een thuis maak je zelf door je eigen sfeer te creëren. Goede smaak is mooi meegenomen maar een eigen smaak is belangrijker. Wat de één mooi vindt is voor de ander totaal niet aanvaardbaar. In deze rubriek vertellen mensen over hun thuis en hoe dat voelt.

Aloys van der Wielen

Ik vertoef graag naar in de stad.
ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Aloys van der Wielen (48) vrijgezel woont in een appartement aan de Singelring, hij noemt het de randstad. Hij is heel tevreden met zijn onderkomen en denkt er niet aan om te verhuizen.

Waarom heb je voor dit appartement gekozen?

Aloys: “Ik woon er nu al 15 jaar en ik had toen de keus uit een flat op de Donderberg of waar ik nu woon. De keus was voor mij niet moeilijk. Het is een wat ouder appartement, niet heel groot maar wel groot genoeg. Ik heb een slaapkamer, een grote woonkamer met open keuken en een badkamer. Ik heb zelfs een klein tuintje. Daarin heb ik potten met planten en boompjes.”

Ben je tevreden met de indeling?

“Ja, de huiskamer is gemakkelijk in te richten omdat deze breed genoeg is. De open keuken stoort mij niet. Ik woon begane grond. De eerste elf jaar heb ik op de vijfde etage gewoond en toen kreeg ik de mogelijkheid om naar de begane grond te verkassen. Daar heb ik toen voor gekozen en ik heb er geen spijt van.”

Vertel iets over je inrichting?

“Ik heb oude meubels maar ook moderne. Sommige dingen heb ik nieuw gekocht, sommige tweede hans en andere spullen heb ik gekregen. Ik heb ook wat antiek. Verder heb ik geen specifieke voorkeur voor een bepaalde stijl. Ik zet dingen die ik leuk vind door elkaar, van kitsch tot antiek. Over het algemeen zijn het donkere meubels. De warme uitstraling spreekt me aan. Het appartement is vrij licht dus het is geen sombere boel. Ik heb vloerbedekking dat vind ik gezellig. Bij mij knoeit niemand, dus daar hoef ik geen rekening mee te houden. Ik hou alleen rekening met mijn kat, Speedy genaamd. Het is een huiskat van vijftien jaar en hij komt niet buiten omdat ik niet wil dat iemand last van hem heeft. Ik heb ook een aquarium.”

Heb je contacten in de buurt?

“Ik woon op een hoek en ik heb maar één buurvrouw. We hebben geen last van elkaar. Er wonen alleen maar aardige mensen. Een keer per week kook ik voor vrienden en de rest van de week kook ik af en toe. Ik heb eigenlijk geen hobby’s maar ik verveel me niet. Via mijn werk in de zorg in de huishoudelijke sector kom ik in aanraking met veel mensen. Ik zou wel graag wat meer uren willen werken.”

Wat maakt je werk leuk?

“Ik kom bij heel verschillende mensen. Meestal leuk en heel soms ook niet. Maar ik ben altijd maar een, twee of drie uur bij mensen in huis. De mensen zijn blij als je komt en hun werk uit handen neemt. Het is dankbaar werk en het geeft mij voldoening. Soms kijken mensen wat vreemd omdat een man komt poetsen. Maar dat went snel.”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906