• JEANNE LEEST...

Titel: Rode sneeuw in december
Genre: Historische roman
Auteur: Simone van der Vlugt
Uitgeverij: Anthos, 2012
ISBN: 9789026331961

Rode sneeuw in december

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

De katholieke Lideweij wordt verliefd op de protestante Andries. Haar vader is het niet eens met haar keuze en hij verbreekt alle contact met haar. Het stel vestigt zich in Breda waar Andries in dienst is bij Willem van Oranje als diens lijfarts. Als gevolg van de 80-jarige oorlog en de komst van Alva moeten ze vluchten en ze gaan in Naarden wonen. Ondertussen heeft het echtpaar drie dochters gekregen. Dan valt de Spaanse bezetter ook Naarden binnen en wat volgt is een bloedbad waaraan niemand ontkomt behalve de oudste dochter die, na verkracht te zijn, weet te ontkomen. Ze vlucht naar Leiden waar haar moeder vandaan komt en waar haar vader ook nog familie heeft. Daar vindt ze haar toekomst.

Deze duidelijk geschreven en goed leesbare historische roman maakt de verschrikkingen van de 80-jarige oorlog zeer invoelbaar.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906