• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

De zevende dag

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

Voor mij is de zondag speciaal. Ik werk niet meer en ben single, dus ik kan iedere dag invullen zoals ik dat wil. De zondag verloopt toch anders dan de andere dagen. Door de week leg ik mezelf op om rond zeven uur naar het nieuws te kijken en daarna douchen en aankleden. Vervolgens ontbijten en de kranten lezen. Na een uur of twee , als de kranten gelezen zijn, rommel ik wat in mijn huishouden. Verder doe ik vrijwilligers werk. Daar gaan ettelijke uren inzitten. Ik krijg veel bezoek van vrienden en vriendinnen. Bij mij is altijd de zoete inval. Dat wil ik ook heel graag. Iedereen is van harte welkom. Behalve op zondag. Dan wil ik echt niemand zien of horen. Daar heeft mijn familie en vriendenkring respect voor. De gordijnen blijven dicht. Ik blijf meestal lang in bed tv kijken. Ik ontbijt op vreemde tijdstippen met vreemd eten. Soms werk ik aan de familiegeschiedenis. Dat moet een boekje worden, ooit. Ik lees een tijdje, soms. Ik kook voor mezelf iets lekkers, niet altijd. Het komt er op neer dat ik eigenlijk niks doe, niks wat zoden aan de dijk zet. Het voelt alsof ik vrij ben van alles, een soort vakantie. Ik voel een grote vrijheid omdat niemand mij kan overvallen met een bezoek, vraag of verhaal. Ik ben alleen met mezelf. Ik denk mijn gedachten helemaal uit en val vaak in herhaling. Dat laat ik gebeuren. Ook vervelende gedachten en herinneringen. Ze zijn er. Ze liggen op de loer en ik laat ze toe zolang ze willen. Daar heb ik dan weer geen controle over. Het zijn vaak mooie gedachten. Goede herinneringen beleef ik weer opnieuw en opnieuw. Of ik krijg een leuk idee. Daar kan ik heel opgewonden van raken. Hoe ik iemand kan verrassen of hoe ik mijn verjaardag ga vieren. Het kan van alles zijn. Echt geen dingen die de wereld veranderen. Maar ik word er blij van. Een dag in de week zondagdingen doen is genoeg. Ik heb altijd weer zin in maandag. Naar de gewone dingen die ik graag doe. Fiena, verknoei ik mijn tijd op zondag?

 

Beste P,
Het is uw eigen tijd, doe er mee wat u wilt.

Wilt u een antwoord op brandende vragen of problemen? Durf het bij Fiena neer te leggen. U krijgt altijd antwoord. Een antwoord Fiena waardig. Snoeihard maar eerlijk. Doe er uw voordeel mee.

Stuur een bericht naar Fiena
Kunt u de cijfers niet lezen? Klik hier om een nieuwe serie te krijgen

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906