• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

Extraatje

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

Mijn plan is om het roer helemaal om te gooien. In plaats van mijn dagen in alle rust door te brengen met lezen, schilderen, bezoek ontvangen, koken en kaarten ga ik actief worden. Daar bedoel ik mee dat ik ga sporten, lopen, yoga beoefenen en wat er nog meer allemaal mogelijk is op dat gebied. Het idee is om hierdoor langer te leven. Op dit moment voel ik al mijn botten, botjes en spieren op een onaangename manier. Ze kraken en doen zeer. Door alle botten en spieren te gaan gebruiken schijnt dit minder erg te worden. Je zou er ook meer energie van te krijgen zodat ik een dezer dagen niet meer te stoppen ben en mezelf overtref. Misschien ga ik bij een wandel- of tennisclub of ga ik wel lange reizen maken. Alhoewel, daar ontbreekt mij het geld voor. Dus hou het bij busreisjes naar Zuid-Limburg of naar de zee. Ik zal niet meer verder verloederen wat betreft tv kijken in mijn bed. Mijn nieuwe manier is om tamelijk rechtop te zitten en gedoseerd tv te kijken. Ik zal niet meer op zondag uitslapen maar mij begeven naar een gym club. Waarschijnlijk zal ik minder tijd hebben om mijn vrienden te zien. Een dag heeft maar 24 uur. Ik moet prioriteiten stellen. Tenslotte leef ik langer en krijg dus extra tijd. Ik haal de tijd met vrienden wel in, later. In die extra tijd die ik ga winnen, doe ik alleen maar dingen die ik prettig vind. Waarschijnlijk ben ik lui van aard. Ik moet mezelf dwingen om het huishouden te doen, boodschappen en vooral bewegen is voor mij een dingetje. Ik doe liever niks behalve met mijn hoofd. In mijn hoofd is het altijd druk. Ik bedenk van alles en nog wat. Gedachten vliegen in en uit. Soms voer ik ze uit en soms blijven het gewoon ideeën. Mijn nieuwste idee is dus om te gaan sporten. Ik haat alle uitingen van sport, competitie en zweet. Maar als ik langer wil leven, moet het maar. Fiena, is dit een goede ontwikkeling?

 

Beste N,
De tijd gaat stuk langzamer als u iets doet tegen uw zin, pure tijdwinst.

Wilt u een antwoord op brandende vragen of problemen? Durf het bij Fiena neer te leggen. U krijgt altijd antwoord. Een antwoord Fiena waardig. Snoeihard maar eerlijk. Doe er uw voordeel mee.

Stuur een bericht naar Fiena
Kunt u de cijfers niet lezen? Klik hier om een nieuwe serie te krijgen

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906