• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

Sufferd

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

We wisten het eigenlijk allang, het leven bestaat vooral uit kleine gebeurtenissen en uit enkele blikseminslagen die het leven vaak in een klap veranderen. De dagelijkse beslommeringen vullen de dag. Je moet iedere dag opstaan uit je warme nestje en je plicht gaan vervullen. Hetzij met werk of als je dat niet hebt met leuke dingen verzinnen en uitvoeren of gewoon met niksen. Dat laatste is moeilijk vol te houden. Je moet toch wat? Tegenwoordig is het een stuk makkelijker om iets omhanden te hebben omdat je altijd spelletjes kunt doen op je mobieltje, tv of films kijken en omdat het moet, sporten. Het is ook modern om achter je kookeiland geweldige maaltijden te bereiden voor je grote vriendenkring. Ik ken alleen bijna niemand die dat in praktijk brengt behalve ikzelf en zegge en schrijve één vriendin. Alle andere vrienden en bekenden dromen daar over en schuiven aan bij mij en deze vriendin en haar man. Dromen maakt het leven aangenamer en dat houden we er in. Genieten van kleine dingen is net zo belangrijk. Vogels in je tuin, koffie en de krant, een heerlijk ontspannen bad nemen zonder gestoord te worden, een fijn gesprek met vrienden, een groot stuk taart eten zonder schuldgevoelens, het trotse gevoel als je zelfgebreide trui af is. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Genieten is de kunst. Onlangs dacht ik dat ik het niet meer lang zou maken. Ik bereidde me al voor op de dood. Maar ik had geluk, mijn laatste uurtje was nog niet geslagen. Ik kreeg mijn leven weer terug. Maar ik heb geen grote plannen om nog één keer of voor de eerste keer iets te doen. Niets van dit alles. Ik leef weer gewoon zoals ik gewend ben. Blij met kleine dingen. Dat is voor mij genoeg. Fiena, is dit gewoon suf?

 

Beste W,
In ieder geval niet interessant, spannend of uitdagend.

Wilt u een antwoord op brandende vragen of problemen? Durf het bij Fiena neer te leggen. U krijgt altijd antwoord. Een antwoord Fiena waardig. Snoeihard maar eerlijk. Doe er uw voordeel mee.

Stuur een bericht naar Fiena
Kunt u de cijfers niet lezen? Klik hier om een nieuwe serie te krijgen

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906