• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

De derde jeugd

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

Tja, ik durf het bijna niet toe te geven maar ik zit op drie datingsites. Onlangs ben ik gescheiden, ik ben 68 jaar. Mijn vrouw wilde van mij af na 20 jaar huwelijk. Ik wilde dat niet, ik vond het wel best. Het was al mijn derde huwelijk. Eerlijk gezegd ben ik nog niet over mijn laatste scheiding heen. Ik wil haar het liefste terug. Dat zit er niet in en dus zoek ik nu een andere vrouw, iemand die voorlopig een LAT-relatie wil en op termijn samenwonen. Het is nu zo dat ik bijna dagelijks een date heb. Dat speelt zich af in het hele land. Soms ontmoeten we elkaar in haar stad in een café en soms bij mij in de buurt. Ik reis wat af. Het zijn over het algemeen prettige avonden of middagen. We vertellen elkaar over ons leven. Er zijn vrouwen bij met flinke rugzakken. Daar schrik ik soms van. Zijn ze beschadigd? Ik weet het niet. Soms komt het tot een tweede ontmoeting maar een derde date is nog niet voor gekomen. Morgen ga ik met een vrouw wandelen en ergens iets drinken. Het is een tweede ontmoeting. Daarna stap ik weer op de trein naar huis. Eigenlijk weet ik al dat het niets wordt maar ik wil haar niet per mail afzeggen. Dat vind ik niet netjes. Ik zeg dat liever persoonlijk. Op het plaatsen van mijn foto (niet gefoto-shopt) krijg ik veel reacties. Dat streelt mijn ego behoorlijk. Ik zie er voor mijn leeftijd goed uit. Maar toch ben ik een verlegen man. Stel een vrouw en ik zien het zitten, dan volgt ook de eerste overnachting en wat dies meer zij. Dat vind ik wel erg spannend. Het hoort er allemaal bij. Maar in een relatie is een avondje op de bank met film, een wijntje en iets te knabbelen ook heel prettig. Daar kijk ik nog het meeste naar uit. Naar het dagelijkse leven met z'n tweetjes. Samen leuke dingen doen, maar ook apart. Zij met haar vriendenkring en ik met de mijne. Ik wil echt niet alleen blijven of na enkele jaren weer scheiden. Dus ik wil eerst heel zeker weten of ze er na enkele jaren niet de brui aan geeft. Fiena, hoe weet ik zeker dat dit niet gaat gebeuren?

 

Beste H,
Zoek een dame die helderziend is.

Wilt u een antwoord op brandende vragen of problemen? Durf het bij Fiena neer te leggen. U krijgt altijd antwoord. Een antwoord Fiena waardig. Snoeihard maar eerlijk. Doe er uw voordeel mee.

Stuur een bericht naar Fiena
Kunt u de cijfers niet lezen? Klik hier om een nieuwe serie te krijgen

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906