• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

Afweging

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

Mijn leeftijd is rond de 60 jaar, single en ik woon top in een appartement midden in de stad. Zo ver, zo goed. Eigenlijk geen behoefte aan een partner. De nadelen van nog iemand in huis lijken mij groot. Mijn appartement is voor twee mensen te klein en verhuizen is voor mij geen optie want dan ben ik geen vrije vogel meer. Als ik samenwoon kan ik niet meer doen en laten waar ik zin in heb. Bijvoorbeeld: alleen het hoognodige verzetten in het huishouden, koken, en wat precies, als ik zin heb en honger. Uitslapen of niet. In bed tv kijken naar programma's die ik wil zien. Absoluut geen sport bijvoorbeeld. Iedere morgen een maagdelijke krant lezen. Bezoek ontvangen zoveel en vaak als ik wil en dat is iedere dag. Alsjeblief geen familie van hem erbij, dus geen verplichte bezoekjes aan zijn kinderen of ooms, tantes, neven en nichten. Of om me te moeten interesseren voor zijn hobby's zoals wandelen, vissen of erger. Op zekere leeftijd krijgt bijna iedereen ouderdomskwaaltjes. Ik moet er niet aan denken om een oudere man te vertroetelen, naar artsen te begeleiden en op zijn dieet of de inname van zijn pillen te letten. Ik denk dat als je 40 jaar getrouwd bent met iemand, dat je dat allemaal doet uit liefde en omdat je langzaam naar een bepaalde situatie groeit. Alle ellende komt niet ineens op je dak. Dat is wel zo als je op zekere leeftijd een partner vindt. Daarbij heb je een bepaalde invulling in je leven gevonden dat past als een oude jas. En als dat niet zo is, raad ik dringend aan om hard weg te lopen. Niets erger dan iemand zonder interesses, hobby's en vriendenkring.

Maar er zijn ook voordelen van het delen van het leven. Je zit nooit verlegen om gezelschap. Als het goed is maak je geen ruzie om kleinigheden. Hopelijk deel je bepaalde ideeën over het leven. Je verdeelt het huishoudelijk werk. Samen eten is (meestal) gezelliger dan alleen. Uit eten heel zeker. Uitjes met z'n tweeën ook, al heb je daar niet persé je partner voor nodig. Belangrijk punt: als je ziek bent, verzorgt iemand je. Het allerbelangrijkste punt is voor mij wel dat ik niet dood gevonden wil worden na dagen of weken. Fiena, mijn dilemma is nu, wat weegt zwaarder de voor- of de nadelen?

 

Beste P,
Als er maar liefde in het spel is.

Wilt u een antwoord op brandende vragen of problemen? Durf het bij Fiena neer te leggen. U krijgt altijd antwoord. Een antwoord Fiena waardig. Snoeihard maar eerlijk. Doe er uw voordeel mee.

Stuur een bericht naar Fiena
Kunt u de cijfers niet lezen? Klik hier om een nieuwe serie te krijgen

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906