• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

Goede, oude tijd

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

Een vriend vertelde laatst over zijn jeugdjaren. Hij heeft van het hele varken gegeten. Alles gedaan wat God verboden heeft. Nu is hij de zestig gepasseerd en tot de jaren van verstand gekomen. Hij heeft van sommige dingen spijt maar hij memoreerde dat hij wel heel veel gelachen heeft, toen. En hij vraagt zich af of dat ook zo was geweest als hij niet gedronken, gerookt en geblowd zou hebben. Het was inderdaad een mooie tijd, vroeger toen ik jong was. Ik was best wel een uitgaanstype. Trouwde vroeg en dat voelde als vrijheid, als volwassenheid. Ik kon doen en laten wat ik wilde en geen ouders die er iets over te zeggen hadden. Ik hield van het kroegleven. Daar hoorden de nodige pilsjes en wijntjes bij. Geen probleem. 's Morgens even vrolijk op tijd weer uit bed. 's Avonds kwamen dan weer vrienden bij ons thuis borrelen tot in de vroege uurtjes. Niet kapot te krijgen... Dat zorgeloos genieten als we samen met vrienden de zon zagen opkomen. De avond in onze herinnering laten passeren en daarbij een glimlach niet kunnen onderdrukken. Te veel drinken, peuken en joints roken. Heel stout maar ook heel lekker. Het waren de jaren 70 en alles moest kunnen. Dat gaat natuurlijk niet op in de praktijk en er werd bijvoorbeeld veel vreemd gegaan. Ik zat midden in deze scene maar bleef trouw aan mijn echtgenoot te midden van al deze ondeugden. Ik leed mee als er weer een drama passeerde met vrienden alsof het met mij gebeurde. Meestal kwam het weer goed. De meesten vieren inmiddels hun 40 -jarig huwelijksgeluk! Het was ook een creatieve periode. Er werden plannen gemaakt om de wereld te verbeteren. Om het over een andere boeg te gooien. The sky was the limit. Dat gaf mij het idee dat de toekomst geweldig zou zijn. Achteraf verliep alles heel anders maar pakte wel positief uit. Alles kwam goed. Ik heb ook vriendinnen die niets van dit alles hebben meegemaakt. Zij zaten in deze jaren met man en andere brave stellen op de bank. Keurig met koffie en een stuk vlaai en daarna een bescheiden glas wijn of bier met een blokje kaas en worst En op tijd naar bed want morgen moest er weer gewerkt worden. Zij klapperen met hun oren als ze mijn verhalen horen. Ze vinden mijn herinneringen niet normaal. Ik die van hun niet!

 

Beste B,
Doe normaal!

Wilt u een antwoord op brandende vragen of problemen? Durf het bij Fiena neer te leggen. U krijgt altijd antwoord. Een antwoord Fiena waardig. Snoeihard maar eerlijk. Doe er uw voordeel mee.

Stuur een bericht naar Fiena
Kunt u de cijfers niet lezen? Klik hier om een nieuwe serie te krijgen

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906