• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

Foei

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

Sommige mensen denken dat zij straffeloos burgerlijk ongehoorzaam mogen zijn. Meestal worden ze ook niet gestraft, Dat vind ik zuur voor de mensen die zich keurig aan de regels houden. Zij worden daar niet voor beloond of zelfs maar geprezen. Zelf heb ik geen moeite met een beetje burgerlijke ongehoorzaamheid. Ik gooi alle afval bij elkaar en niemand die er wat van zegt. Ik rook bijna nooit stiekem op plekken waar dat niet mag. Meestal hou ik rekening met mijn medemens. Laatst kreeg ik bezoek van een kennis en zij wilde in mijn huiskamer een sigaret opsteken. Haar argument was, ééntje maar, wat maakt dit uit? Diep in mijn hart moest ik haar gelijk geven. Toen ik tijdelijk de thuiszorg over de vloer kreeg waren er verpleegkundigen die nog geen rolletje verband wilden oprollen (niet hun taak) en verpleegkundigen die nog even de dweil door de badkamer haalden (om vallen te voorkomen vanwege een te natte vloer). Lang niet allemaal zetten ze het hoog-laag-bed hoger om hun rug te sparen. Dat zou de ARBO eens moeten weten! Eigenlijk zou ik led- of spaarlampen moeten overwegen, dubbel glas moeten aanbrengen en de verwarming een graadje lager moeten zetten. Dat doe ik allemaal niet. Gewoon geen zin in. Als ik kook voor vrienden, wil ik dat er iets over blijft. Dan weet ik zeker dat er genoeg was. Vervolgens gooi ik dat weg. Geen centje pijn. Een neefje van 23 jaar wond zich op over dat ik moeite heb met doggy-bags in restaurants. Van mij mag die halve gehaktbal in de vuilnisbak. Beter is om het aan de varkens of kippen te voeren. Daar ben ik vóór. Op mijn manier doe ik iets voor het milieu omdat ik geen auto heb, geen vliegreizen maak, geen overbodige apparatuur in huis heb en niet iedere dag vlees eet. Daar had mijn neefje niet van terug. Volgens mij is het belangrijk om zelf keuzes te maken en niet klakkeloos trends te volgen. In welke regel kun je je vinden en in welke niet. Ben je ongehoorzaam omdat je gewoon te lui bent of omdat het je geld kost of omdat het indruist tegen je rechtvaardigheidsgevoel?

 

Beste P,
Goeie vraag! Geef daar eens een eerlijk antwoord op

Wilt u een antwoord op brandende vragen of problemen? Durf het bij Fiena neer te leggen. U krijgt altijd antwoord. Een antwoord Fiena waardig. Snoeihard maar eerlijk. Doe er uw voordeel mee.

Stuur een bericht naar Fiena
Kunt u de cijfers niet lezen? Klik hier om een nieuwe serie te krijgen

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906