• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

Heen en weer

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

Het is weer zover, mijn vrouw en ik buigen ons over vakantiebestemmingen. Wij willen allebei iets heel anders. Zij wil cultuur en ik wil natuur. Zij wil actie en ik wil rust. Wij zijn allebei begin zestig en kunnen doen en laten wat we willen. Tot nu toe hebben we de vakanties eerlijk verdeeld. De helft actie en de tweede helft rust. Je zou zeggen eerlijk is eerlijk. Maar zo werkt het niet bij mij. Ik sjouw tegen heug en meug met haar naar tempels, vreemde steden, musea, kerken en wat dies meer zij. Gedurende de dag raak ik steeds meer verveeld en vermoeid. Dat laat ik dan merken. Mijn vrouw ergert zich kapot en ik ook. Als we na een dag of veertien eindelijk kunnen uitrusten op een fijne plek in de natuur of aan een schitterend strand, is mijn vrouw ongedurig en wil steeds iets ondernemen. Ik voel me dan schuldig omdat ik helemaal niets wil. Nu heeft ze bedacht dat we in Australië gaan backpacken... op onze leeftijd. Zij zegt dat we dan de natuur in gaan maar ook mooie steden en oorspronkelijke inwoners zullen zien. Fiena, wijlen mijn broer zei altijd: Australië; is een overbodig land met giftig ongedierte zoals spinnen en slangen. Wat hij over de bewoners van Australie zei, zal ik niet herhalen maar ze hebben, volgens hem, geen mooi verleden. Ik wil daar niet naar toe. Stiekem denk ik over een vakantie in mijn uppie. Helemaal alleen ergens waar het mooi en rustig is en ik kan doen en laten wat ik wil. Ik gun mijn vrouw van harte haar stedentrips. Ik wil niet meer mee. Ik durf het niet voor te stellen want wat zal ze wel denken? Dat ik vreemd wil gaan? Geen denken aan! Dat ik nooit meer terug kom? Ik verlang altijd weer naar huis in mijn dorp. Ik wil onze kinderen en kleinkinderen niet missen. Dus dat zal ook niet gebeuren. Mijn vrouw is heel zelfstandig en ik weet zeker dat ze zich zal redden tijdens haar trip. Fiena, is dit een goed plan?

 

Beste P,
De kans bestaat dat het uw vrouw té goed bevalt en niet meer terug komt.

Wilt u een antwoord op brandende vragen of problemen? Durf het bij Fiena neer te leggen. U krijgt altijd antwoord. Een antwoord Fiena waardig. Snoeihard maar eerlijk. Doe er uw voordeel mee.

Stuur een bericht naar Fiena
Kunt u de cijfers niet lezen? Klik hier om een nieuwe serie te krijgen

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906