• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

Eind goed, al goed

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

Afgelopen jaar was een rampjaar. Er gebeurden heftige dingen met mijn familie maar ook met mij zelf. Ik verloor mijn enige zus en mijn enige broer. Inderdaad waren ze stukken ouder dan ik. Ik ben een nakomer. Nu zit ik met de gebakken peren. Ik was allang een weeskind en nu ben ik helemaal alleen over. Er gingen meer mensen dood in mijn omgeving. Ouders van vrienden, verre familieleden en beroemde mensen. De wereld staat even stil bij het verlies van geliefde personen en realiseer me iedere dag dat ik ze nooit meer zal zien of spreken. Ik mis ze iedere dag. Toch realiseer ik me dat het leven gewoon door gaat. Mijn werk is belangrijk voor me ondanks dat ik gepensioneerd ben, blijf ik werken als zzp'er. Niet omdat het moet maar omdat ik dat graag wil. Ik kan mijn ideeën kwijt. Dat geeft mij een kick. Daar word ik blij van. Ik wil graag nuttig zijn. Alleen leuke uitstapjes en bij elkaar op de koffie komen, is niet genoeg voor mij. Nóg niet.

Zelf ben ik door een hel gegaan door ziekte en ik heb twee keer in het ziekenhuis gelegen, een keer een hele maand en een keer een hele week. Mijn aandoeningen hadden niets met elkaar te maken. Gewoon vette pech. Vijf weken lang dacht ik dat ik dood zou gaan en de artsen ook. Daarna kwam de verlossende boodschap dat een en ander goedaardig was en er hoefde niets aan gedaan te worden. Geen operaties en geen andere behandelingen. Wel moet ik vijf jaar onder controle blijven. Ik was vier weken van de wondverzorging af toen ik de dames van de thuiszorg weer nodig had, nu voor een andere wond. Twee keer per dag komen ze binnen om mijn been te verbinden. Een langdurige geschiedenis.

Het vreemde is dat ik zin heb om in 2017 te gaan sprankelen. Ik ga er een fantastisch jaar van maken. Dat voel ik aankomen. Diep van binnen. Ik was 67 jaar zonder ziekte van betekenis en nu kwam alles bij elkaar. De volgende 67 jaar blijf ik gezond, zover dat nog mogelijk is.

Voor mijn twee kinderen (44 en 47 jaar) wordt het ook een spannend jaar wat werk betreft. Ik ben heel trots op allebei. Een goede vriendin is voor zichzelf begonnen. Leuk hoor, ben benieuwd hoe alles afloopt. Ik heb er vertrouwen in. Fiena, is dit een goed voorteken?

 

Beste N,
We spreken elkaar eind 2017, dan zullen we het weten.

Wilt u een antwoord op brandende vragen of problemen? Durf het bij Fiena neer te leggen. U krijgt altijd antwoord. Een antwoord Fiena waardig. Snoeihard maar eerlijk. Doe er uw voordeel mee.

Stuur een bericht naar Fiena
Kunt u de cijfers niet lezen? Klik hier om een nieuwe serie te krijgen

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906