• DE VRAAG VAN DE WEEK

Wat doe jij voor het milieu en wat doe je niet?

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Marléne 53 jaar: Ik scheid het afval, ik heb spaarlampen en een moestuin, ik ruim rotzooi op in de natuur maar ik koop geregeld trendy spullen die ik na een tijdje naar de kringloop breng.

Aukje 30 jaar: Ik doe helemaal niets voor het milieu behalve afval scheiden.

Kim 58 jaar: Ik ben ik zuinig met water en roep vaak: 'kraan dicht!' Maar ik maak wel vaak vliegreisjes.

Margot 72 jaar: Ik heb pas een nieuwe wasmachine gekocht die het milieu ontziet maar ik lig best vaak uren in bad en laat steeds warm water bij lopen.

Froukje 65 jaar: Ik eet bijna geen vlees en gebruik zo weinig mogelijk de auto. Ik geef af en toe geld aan een milieu organisatie. Maar ik wil mijn auto wel houden.

Damian 36 jaar: Ik heb in mijn huis energiezuinige spaarlampen maar ik laat mijn auto en scooter niet staan.

Louise 67 jaar: Ik heb geen auto, maak geen vliegreizen, koop geen overbodige spullen maar ik bied mijn vuilnis niet gescheiden aan.

Phil 71 jaar: Ik scheid het afval maar ik vlieg zonder nadenken en ik rijd ook auto, ik koop te veel kleding en ik laat soep de hele nacht op het gas trekken.

Toine 53 jaar: Ik breng lege flessen naar de glasbak maar gooi de rest in één afvalbak maar daar tegenover reis ik niet per vliegmachine.

José 23 jaar: Ik ben vegetariër maar maak wel verre reizen.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906